Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Hoe behaal je de Licentie Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival?


Hier vind je meer informatie over hoe je als zwemlesaanbieder de Licentie Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival kunt behalen.

Hoe behaal ik de Licentie Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival?
• Vraag allereerst de overeenkomst aan voor de Licentie Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival via het formulier in deze link.
• Van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) ontvang je een overeenkomst met het verzoek deze ondertekend retour te sturen. Daarnaast vragen wij een uittreksel van de Kamer van Koophandel (maximaal 6 maanden oud).
• Na bevestiging van de NRZ zal een auditor contact opnemen voor het inplannen van een (deel-)audit.
• Ondertussen kun je controleren of jouw organisatie aan alle licentiecriteria voldoet.

Hieronder vind je meer informatie over de licentiecriteria. Let op! Op deze pagina is alleen specifieke informatie over het onderdeel Survival opgenomen. Voor de overige criteria, klik hier.

De afwijkende criteria voor het licentieonderdeel Survival zijn als volgt:
Criterium A2 – Lesgevers Survival
• 2.1 – Lesgever Survival voldoet aan kwalificatie niveau 3 of gelijkwaardig en is aantoonbaar bekwaam voor het zelfstandig verzorgen van survivallessen.
• 2.3 – De lesgever Survival volgt jaarlijks een vakinhoudelijke bijscholing survival (minimaal 1 workshop per jaar).

Criterium A5 – Examinator Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival
• Examinator Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival beschikt over een geldig bewijs van deelname aan een Normeringsessie Survival.
• Aantonen dat aan de inspanningsverplichting is voldaan. Dit houdt in dat een Examinator Nationale Zwemdiploma’s Survival vier keer per vier jaar actief is geweest in de rol als examinator bij diplomazwemmen in het kader van ‘blijven zwemmen’ Survival en/of Snorkelen)

Criterium A7 – Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival
• Zwemlesgevenden hebben voldoende kennis betreffende de inhoud van hoofdstuk 1,2, en 4 van de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival.

Instructeurs die voldoen aan criterium A3 (kwalificatie niveau 3 – zelfstandig bevoegd) kunnen Examinator Nationale Survivaldiploma’s worden door het volgen van een gratis digitale normeringssessie. Klik hier om instructeurs aan te melden.

Hoe nu verder?
Tijdens de (deel-)audit Survival zal de auditor alle criteria nalopen en de bijbehorende documentatie opvragen. Wanneer de organisatie heeft aangetoond aan alle licentiecriteria te voldoen, zal de auditor bevestigen dat de Licentie Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival is behaald. Vanaf dat moment zal de organisatie toegang krijgen tot de webwinkel voor alle benodigde materialen behorende bij de Nationale Survivaldiploma’s.

Voor alle Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Zwem-ABC en onderdeel Snorkelen worden voor al het bovengenoemde géén kosten in rekening gebracht en is het gratis!

Overgangsregeling
Van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024 is een overgangsperiode van toepassing, zodat de overgang van de oude naar nieuwe Survivaldiploma’s, inclusief overstap naar de Licentie Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival, soepel verloopt. Klik hier voor meer informatie over deze overgangsregeling.