Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Kennisevenementen

Kennisevenementen

Delen is vermenigvuldigen. Het delen van kennis, ideeën en inspiratie zorgt voor een positief effect: 1 + 1 = 3. Dat is de overtuiging van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Wij organiseren jaarlijks landelijke kennisevenementen. Dit zijn innovatieve evenementen die je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in de zwembranche en specifiek op jouw vakgebied. Je volgt theoretische en praktische workshops. Je deelt je ervaringen met collega’s en doet nieuwe ideeën en kennis op. Een must om geïnspireerd te raken en te blijven.

Dag van het Zwemonderwijs
Zwemonderwijs is de beste remedie tegen verdrinking. Vrijwel ieder kind in Nederland haalt één of meerdere Nationale Zwemdiploma’s. Onderwijstheorie blijft zich ontwikkelen. Dat maakt het zwemonderwijs tot één van de meest dynamische onderdelen van de zwembranche. De Dag van het Zwemonderwijs is een evenement voor coördinatoren en lesgevers die nauw betrokken zijn bij het verzorgen en ontwikkelen van zwemonderwijs. Deze dag bestaat uit een ieder jaar wisselend programma met een plenair gedeelte en workshops. We organiseren ook een Dag van het Zwemonderwijs voor zwemverenigingen die speciaal bedoeld is voor bestuur en kader van (alle) zwemverenigingen.

Dag van de Beroepsopleiding
De Dag van de Beroepsopleiding is bedoeld voor (praktijk)opleiders in de zwembranche. Er wordt gesproken over professionalisering van zwembadmedewerkers, het voorbereidende onderwijs en de wijze van toetsen en examineren. Deze dag staat in directe verbinding met de Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker en de Beroepsopleiding Zwembadtechniek: de landelijke kwaliteitstandaard voor professionals in de zwembranche. We denken samen na over het verbeteren van de opleidingsstructuur en -inhoud en een goede aansluiting op de praktijk in de Nederlandse zwembaden en zwemscholen.

Dag van het Zwemonderwijs voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades
Speciaal voor kaderleden van zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades organiseert de NRZ in samenwerking met KNZB, NCS, NOB en Reddingsbrigade Nederland deze Dag van het Zwemonderwijs.

Praktijkdag Zwemonderwijs
De Praktijkdag Zwemonderwijs is een unieke studiedag, waarop je als zwemonderwijzer verfrissende lesideeën zelf in het water kunt ervaren. Praktijkgerichte studiesessies en enthousiasmerende lezingen maken de dag compleet en zorgen voor ontmoeting en kennisvergroting.

Managersmeeting
De Managersmeeting is een evenement voor managers van zwembaden, eigenaren van zwemscholen en kaderleden van zwemverenigingen en andere geïnteresseerden. Doel is om kennis op te doen en te delen, elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Het innovatieve karakter van een organisatie is sterk afhankelijk van het kennisniveau van de leidinggevenden. Ben jij (plaatsvervangend) manager of coördinator? Dan kan jij zorgen voor goede voorwaarden en een uitdagende werkomgeving, waarin nieuwe inzichten en ontwikkelingen tot bloei kunnen komen. De Managersmeeting draagt daaraan bij met een actueel thema.

Evenementenkalender

 • Dag van het Zwemonderwijs voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades

  • zaterdag 2 november 2019
  • De Oude Duikenburg in Echteld
  • Dit evenement is exclusief voor kader en bestuur van zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades.
  • Organisatoren: KNZB, NCS, NOB, Reddingsbrigade Nederland en Nationale Raad Zwemveiligheid
  Op zaterdag 2 november 2019 organiseert de Nationale Raad Zwemveiligheid in samenwerking met de KNZB, NCS, NOB en Reddingsbrigade Nederland de ‘Dag van het Zwemonderwijs voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades’ in Echteld. Deze dag is exclusief voor kader en bestuur van zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades en het programma bestaat uit verschillende rondes met... Lees meer
  Dag van het Zwemonderwijs voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades
 • Praktijkdag Zwemonderwijs

  • donderdag 12 en vrijdag 13 december 2019
  • Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein
  • Zwemonderwijsgevenden en Hoofden Zwemzaken
  • Organisator: Nationale Raad Zwemveiligheid
  Een evenement dat inmiddels niet meer weg te denken is uit de zwembranche, is de Praktijkdag Zwemonderwijs. Een dag vol inspirerende workshops, leerzame Masterclasses en boeiende lezingen. Kortom, een must voor iedereen die zich bezighoudt met heel Nederland zwemveilig maken. Dit jaar organiseren we de dag zelfs 2x, zodat je kunt kiezen voor de dag... Lees meer
  Praktijkdag Zwemonderwijs