Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Kennisevenementen

Kennisevenementen

Delen is vermenigvuldigen. Het delen van kennis, ideeën en inspiratie zorgt voor een positief effect: 1 + 1 = 3. Dat is de overtuiging van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Wij organiseren jaarlijks landelijke kennisevenementen. Dit zijn innovatieve evenementen die je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in de zwembranche en specifiek op jouw vakgebied. Je volgt theoretische en praktische workshops. Je deelt je ervaringen met collega’s en doet nieuwe ideeën en kennis op. Een must om geïnspireerd te raken en te blijven.

Dag van het Zwemonderwijs
Zwemonderwijs is de beste remedie tegen verdrinking. Vrijwel ieder kind in Nederland haalt één of meerdere Nationale Zwemdiploma’s. Onderwijstheorie blijft zich ontwikkelen. Dat maakt het zwemonderwijs tot één van de meest dynamische onderdelen van de zwembranche. De Dag van het Zwemonderwijs is een evenement voor coördinatoren en lesgevers die nauw betrokken zijn bij het verzorgen en ontwikkelen van zwemonderwijs. Deze dag bestaat uit een ieder jaar wisselend programma met een plenair gedeelte en workshops. We organiseren ook een Dag van het Zwemonderwijs voor zwemverenigingen die speciaal bedoeld is voor bestuur en kader van (alle) zwemverenigingen.

Dag van de Beroepsopleiding
De Dag van de Beroepsopleiding is bedoeld voor (praktijk)opleiders in de zwembranche. Er wordt gesproken over professionalisering van zwembadmedewerkers, het voorbereidende onderwijs en de wijze van toetsen en examineren. Deze dag staat in directe verbinding met de Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker en de Beroepsopleiding Zwembadtechniek: de landelijke kwaliteitstandaard voor professionals in de zwembranche. We denken samen na over het verbeteren van de opleidingsstructuur en -inhoud en een goede aansluiting op de praktijk in de Nederlandse zwembaden en zwemscholen.

Praktijkdag Zwemonderwijs
De Praktijkdag Zwemonderwijs is een unieke studiedag, waarop je als zwemonderwijzer verfrissende lesideeën zelf in het water kunt ervaren. Praktijkgerichte studiesessies en enthousiasmerende lezingen maken de dag compleet en zorgen voor ontmoeting en kennisvergroting.

Managersmeeting
De Managersmeeting is een evenement voor managers van zwembaden, eigenaren van zwemscholen en kaderleden van zwemverenigingen en andere geïnteresseerden. Doel is om kennis op te doen en te delen, elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Het innovatieve karakter van een organisatie is sterk afhankelijk van het kennisniveau van de leidinggevenden. Ben jij (plaatsvervangend) manager of coördinator? Dan kan jij zorgen voor goede voorwaarden en een uitdagende werkomgeving, waarin nieuwe inzichten en ontwikkelingen tot bloei kunnen komen. De Managersmeeting draagt daaraan bij met een actueel thema.

 

Evenementenkalender

 • Praktijkdag Zwemonderwijs

  • donderdag 12 mei 2022
  • Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein
  • Zwemonderwijsgevenden en Hoofden Zwemzaken
  • Organisator: Nationale Raad Zwemveiligheid
  UPDATE 23/11/2021: De Praktijkdag Zwemonderwijs die op 9 december a.s. in Nieuwegein zou plaatsvinden wordt uitgesteld. Afgelopen week werd duidelijk dat doorgaan steeds lastiger werd. We zien aan de ene kant de behoefte naar het uitwisselen van ervaringen, en het opdoen van kennis en inspiratie. Maar in de huidige situatie voelt het anderzijds steeds minder... Lees meer
  Praktijkdag Zwemonderwijs
 • ZwembadBranche Dag

  • 11 oktober 2022
  • Midden Nederland Hallen te Barneveld
  • Iedereen die werkzaam is in / betrokken is bij de zwembadbranche
  • Organisator: ZwembadBranche
  Update november 2021: ZwembadBranche dag 2021 is afgelast. De editie voor 2022 zal plaatsvinden op 11 oktober. ——————————————————————————————————————————————————————————————————–   Eindelijk mogen we elkaar weer ontmoeten en daarom wordt op dinsdag 30 november de ZwembadBranche Dag weer georganiseerd. Een beurs voor en door professionals in de zwembranche!  NRZ en WiZZ gezamenlijk op de beurs De Nationale... Lees meer
  ZwembadBranche Dag