Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Kennisevenementen

Kennisevenementen

Delen is vermenigvuldigen. Het delen van kennis, ideeën en inspiratie zorgt voor een positief effect: 1 + 1 = 3. Dat is de overtuiging van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Wij organiseren jaarlijks landelijke kennisevenementen. Dit zijn innovatieve evenementen die je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in de zwembranche en specifiek op jouw vakgebied. Je volgt theoretische en praktische workshops. Je deelt je ervaringen met collega’s en doet nieuwe ideeën en kennis op. Een must om geïnspireerd te raken en te blijven.

Dag van het Zwemonderwijs
Zwemonderwijs is de beste remedie tegen verdrinking. Vrijwel ieder kind in Nederland haalt één of meerdere Nationale Zwemdiploma’s. Onderwijstheorie blijft zich ontwikkelen. Dat maakt het zwemonderwijs tot één van de meest dynamische onderdelen van de zwembranche. De Dag van het Zwemonderwijs is een evenement voor coördinatoren en lesgevers die nauw betrokken zijn bij het verzorgen en ontwikkelen van zwemonderwijs. Deze dag bestaat uit een ieder jaar wisselend programma met een plenair gedeelte en workshops. We organiseren ook een Dag van het Zwemonderwijs voor zwemverenigingen die speciaal bedoeld is voor bestuur en kader van (alle) zwemverenigingen.

Dag van de Beroepsopleiding
De Dag van de Beroepsopleiding is bedoeld voor (praktijk)opleiders in de zwembranche. Er wordt gesproken over professionalisering van zwembadmedewerkers, het voorbereidende onderwijs en de wijze van toetsen en examineren. Deze dag staat in directe verbinding met de Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker en de Beroepsopleiding Zwembadtechniek: de landelijke kwaliteitstandaard voor professionals in de zwembranche. We denken samen na over het verbeteren van de opleidingsstructuur en -inhoud en een goede aansluiting op de praktijk in de Nederlandse zwembaden en zwemscholen.

Praktijkdag Zwemonderwijs
De Praktijkdag Zwemonderwijs is een unieke studiedag, waarop je als zwemonderwijzer verfrissende lesideeën zelf in het water kunt ervaren. Praktijkgerichte studiesessies en enthousiasmerende lezingen maken de dag compleet en zorgen voor ontmoeting en kennisvergroting.

Dag van het Zwemonderwijs voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades
In samenwerking met de KNZB, Reddingsbrigade Nederland, NCS en NOB organiseert de NRZ jaarlijks een evenement speciaal voor kader van zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades.

Managersmeeting
De Managersmeeting is een evenement voor managers van zwembaden, eigenaren van zwemscholen en kaderleden van zwemverenigingen en andere geïnteresseerden. Doel is om kennis op te doen en te delen, elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Het innovatieve karakter van een organisatie is sterk afhankelijk van het kennisniveau van de leidinggevenden. Ben jij (plaatsvervangend) manager of coördinator? Dan kan jij zorgen voor goede voorwaarden en een uitdagende werkomgeving, waarin nieuwe inzichten en ontwikkelingen tot bloei kunnen komen. De Managersmeeting draagt daaraan bij met een actueel thema.

Evenementenkalender

 • Dag van het Zwemonderwijs 2023

  • Datum/tijd: vrijdag 1 december 2023
  • Locatie: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg
  • De Dag van het Zwemonderwijs richt zich op zwemlesgevers, hoofden zwemzaken en commissieleden van zwembaden, zwemscholen, zwemverenigingen, reddingsbrigades en duik- en snorkelverenigingen. Kortom, iedereen die betrokken is bij zwemlessen in Nederland is welkom.
  • Organisator: Nationale Raad Zwemveiligheid
  Dit jaar vindt de Dag van het Zwemonderwijs plaats op vrijdag 1 december in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg, een prachtige locatie in het midden van het land. We werken hard om weer een mooi programma neer te zetten.  Om verzekerd te zijn van een plekje en als eerste kunnen kiezen uit de verschillende workshops,... Lees meer
  Dag van het Zwemonderwijs 2023
 • Dag van het Zwemonderwijs voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades

  • nog niet bekend
  • kader van zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades
  • Organisatoren: Nationale Raad Zwemveiligheid in samenwerking met KNZB, NOB, NCS en Reddingsbrigade Nederland
  De NRZ organiseert in samenwerking met de KNZB, NCS, NOB en Reddingsbrigade Nederland een evenement speciaal voor kader van verenigingen. Deze zal plaatsvinden in 2024, maar de exacte datum en locatie zijn nog niet bekend. Uiteraard kun je je al vrijblijvend (voor)aanmelden.  Vooraanmelden kan hier. Lees meer
  Dag van het Zwemonderwijs voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades