Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Kennisevenementen

Kennisevenementen

Delen is vermenigvuldigen. Het delen van kennis, ideeën en inspiratie zorgt voor een positief effect: 1 + 1 = 3. Dat is de overtuiging van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Wij organiseren jaarlijks landelijke kennisevenementen. Dit zijn innovatieve evenementen die je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in de zwembranche en specifiek op jouw vakgebied. Je volgt theoretische en praktische workshops. Je deelt je ervaringen met collega’s en doet nieuwe ideeën en kennis op. Een must om geïnspireerd te raken en te blijven.

Dag van het Zwemonderwijs
Zwemonderwijs is de beste remedie tegen verdrinking. Vrijwel ieder kind in Nederland haalt één of meerdere Nationale Zwemdiploma’s. Onderwijstheorie blijft zich ontwikkelen. Dat maakt het zwemonderwijs tot één van de meest dynamische onderdelen van de zwembranche. De Dag van het Zwemonderwijs is een evenement voor coördinatoren en lesgevers die nauw betrokken zijn bij het verzorgen en ontwikkelen van zwemonderwijs. Deze dag bestaat uit een ieder jaar wisselend programma met een plenair gedeelte en workshops. We organiseren ook een Dag van het Zwemonderwijs voor zwemverenigingen die speciaal bedoeld is voor bestuur en kader van (alle) zwemverenigingen.

Dag van de Beroepsopleiding
De Dag van de Beroepsopleiding is bedoeld voor (praktijk)opleiders in de zwembranche. Er wordt gesproken over professionalisering van zwembadmedewerkers, het voorbereidende onderwijs en de wijze van toetsen en examineren. Deze dag staat in directe verbinding met de Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker en de Beroepsopleiding Zwembadtechniek: de landelijke kwaliteitstandaard voor professionals in de zwembranche. We denken samen na over het verbeteren van de opleidingsstructuur en -inhoud en een goede aansluiting op de praktijk in de Nederlandse zwembaden en zwemscholen.

Praktijkdag Zwemonderwijs
De Praktijkdag Zwemonderwijs is een unieke studiedag, waarop je als zwemonderwijzer verfrissende lesideeën zelf in het water kunt ervaren. Praktijkgerichte studiesessies en enthousiasmerende lezingen maken de dag compleet en zorgen voor ontmoeting en kennisvergroting.

Managersmeeting
De Managersmeeting is een evenement voor managers van zwembaden, eigenaren van zwemscholen en kaderleden van zwemverenigingen en andere geïnteresseerden. Doel is om kennis op te doen en te delen, elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Het innovatieve karakter van een organisatie is sterk afhankelijk van het kennisniveau van de leidinggevenden. Ben jij (plaatsvervangend) manager of coördinator? Dan kan jij zorgen voor goede voorwaarden en een uitdagende werkomgeving, waarin nieuwe inzichten en ontwikkelingen tot bloei kunnen komen. De Managersmeeting draagt daaraan bij met een actueel thema.

Webinars en online masterclasses
Kennis opdoen vanachter je eigen computer? Dit kan middels onze webinars en online masterclasses. Je kunt zelf bepalen over welk onderwerp je meer wilt weten. We hebben diverse thema’s op de agenda staan. Wil je meer weten of je direct aanmelden? Bekijk dan de agenda.

 

Evenementenkalender

 • Zwembadcongres ‘Een leven lang zwemmen’

  • Wanneer: 1 oktober 2021
  • Locatie: Sportiom in ‘s-Hertogenbosch
  • Organisator: VSG
  In het sportcentrum Sportiom gaan we met elkaar op zoek naar antwoorden op de verschillende vragen rondom het thema ‘Een leven lang zwemmen’, ter afsluiting van de digitale zwembad webinars die in de eerste helft van 2021 zijn georganiseerd. Onder leiding van onze dagvoorzitter Arko van Brakel zal tijdens het plenaire programma door verschillende sprekers... Lees meer
  Zwembadcongres ‘Een leven lang zwemmen’
 • Dag van het Zwemonderwijs voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades

  • 9 oktober 2021
  • De Duikenburg in Echteld
  • Dit evenement is exclusief voor kader en bestuur van zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades.
  • Organisatoren: KNZB, NCS, Reddingsbrigade Nederland en Nationale Raad Zwemveiligheid
  Tot onze enorme spijt konden we ook in 2021 dit evenement, dat gepland stond op zaterdag 9 oktober, vanwege Corona, niet organiseren. Zodra een nieuwe datum gepland is, zullen we deze hier uiteraard publiceren.     Lees meer
  Dag van het Zwemonderwijs voor zwem- en duikverenigingen en reddingsbrigades
 • ZwembadBranche Dag

  • 30 november 2021
  • Midden Nederland Hallen te Barneveld
  • Iedereen die werkzaam is in / betrokken is bij de zwembadbranche
  • Organisator: ZwembadBranche
  Klik hier voor meer informatie. Lees meer
  ZwembadBranche Dag