Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Opleidingen

Opleidingen

Er zijn twee beroepsopleidingen in de zwembranche: tot allround zwembadmedewerker en technisch medewerker. Je kunt binnen deze opleidingen ook onderdelen volgen tot bijvoorbeeld zwemonderwijzer, toezichthouder of onderhoudsmedewerker.

De opleidingen zijn zo opgebouwd dat je kunt volgen wat bij je past. Wil je bijvoorbeeld alleen zwemonderwijzer worden dan volg je het onderdeel Lesgever Zwem-ABC. Vind je het ook leuk om daarnaast toezicht te houden en activiteiten als aquajoggen en baby-peuter zwemmen te geven? Dan volg je de onderdelen Lifeguard, Begeleider recreatieve zwemactiviteiten én Lesgever Zwem-ABC. Je bent meteen allround zwembadmedewerker wanneer je deze drie certificaten op zak hebt.

Voel je je meer aangetrokken tot de techniek, dan kun je kiezen voor opleidingen tot onderhoudsmedewerker of medewerker/senior/hoofd technische dienst. Jij houdt het zwembad ‘in optimale conditie’ met jouw goede technische kennis.

Rol Nationale Raad Zwemveiligheid
De Nationale Raad Zwemveiligheid bewaakt de kwaliteit van beroepsopleidingen tot allround zwembadmedewerker en technisch medewerker in de zwembranche. We houden toezicht op de organisatie van de opleiding, op het eindniveau en bij examens. Wij verstrekken branchecertificaten/-diploma’s.

Examenraad beroepsopleidingen
De Examenraad Opleiding Allround Zwembadmedewerker en Opleiding Zwembadtechniek houdt toezicht op de kwaliteit van examens van de beroepsopleidingen van de zwembranche.

Klachtenafhandeling
De Nationale Raad Zwemveiligheid wil klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het zijn dat je niet tevreden bent. Waar kan je terecht met je klacht?