Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Opleidingen

Opleidingen

Er zijn twee beroepsopleidingen in de zwembranche: tot Allround zwembadmedewerker en Zwembadtechniek (technisch medewerker). Je kunt binnen deze opleidingen ook onderdelen volgen tot bijvoorbeeld zwemonderwijzer, toezichthouder of onderhoudsmedewerker.

De opleidingen zijn zo opgebouwd dat je kunt volgen wat bij je past. Wil je bijvoorbeeld alleen zwemonderwijzer worden dan volg je het onderdeel Lesgever Zwem-ABC. Vind je het ook leuk om daarnaast toezicht te houden en activiteiten als aquajoggen en baby-peuter zwemmen te geven? Dan volg je ook de onderdelen Lifeguard zwembad en Begeleider recreatieve zwemactiviteiten. Je bent Allround zwembadmedewerker wanneer je deze drie certificaten op zak hebt.

Voel je je meer aangetrokken tot de techniek, dan kun je kiezen voor opleidingen tot Onderhoudsmedewerker of Medewerker/Senior/Hoofd technische dienst. Jij houdt het zwembad ‘in optimale conditie’ met jouw goede technische kennis.

Wil je meer weten over het Ervaringscertificaat (EVC)? Klik dan hier.

Rol Nationale Raad Zwemveiligheid
De Nationale Raad Zwemveiligheid bewaakt de kwaliteit van beroepsopleidingen Allround zwembadmedewerker en Zwembadtechniek in de zwembranche. We houden toezicht op de organisatie van de opleiding, op het eindniveau en bij examens. Wij verstrekken branchecertificaten/-diploma’s.

Examenraad beroepsopleidingen
De Examenraad van de opleidingen Allround zwembadmedewerker en Zwembadtechniek houdt toezicht op de kwaliteit van examens van de beroepsopleidingen van de zwembranche.

Klachtenafhandeling
De Nationale Raad Zwemveiligheid wil klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het zijn dat je niet tevreden bent. Waar kan je terecht met je klacht?

Beroepenvideo’s
Voor onze opleidingsinstituten hebben we een aantal video’s ontwikkeld over werken in het zwembad. In acht portretten van zwembadmedewerkers vertellen ze wat ze doen en wat ze zo leuk vinden aan hun specifieke functie als Lifeguard, Begeleider recreatieve zwemactiviteiten, Lesgever Zwem-ABC of Medewerker technische dienst.

Hieronder zie je een compilatie van de diverse video’s. Klik hier om ze allemaal te bekijken.