Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker

Beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker

De Allround zwembadmedewerker heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt en kan verschillende taken uitvoeren in het zwembad. Je houdt toezicht, zodat iedereen onbezorgd plezier kan hebben. Je draagt bij aan de zwemveiligheid in Nederland door kinderen te leren zwemmen. En je begeleidt specifieke doelgroepen die meedoen aan activiteiten in het water.

De beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker is onderverdeeld in 3 afzonderlijke onderdelen (certificeerbare eenheden):

  • Certificeerbare eenheid 1 Lifeguard zwembad (CE1)
  • Certificeerbare eenheid 2 Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (CE2)
  • Certificeerbare eenheid 3 Lesgever Zwem-ABC (CE3)

De opleiding is flexibel opgezet. Er is geen vaste volgorde of voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Per certificeerbare eenheid kan een branchecertificaat worden behaald. Je ontvangt het diploma Allround zwembadmedewerker als je de 3 onderdelen hebt afgerond.

Waardevolle aanvulling
Je kunt ook CE4 ‘Leidinggevende in het zwembad’ volgen. Dit is een waardevolle aanvulling op de opleiding Allround zwembadmedewerker. Je kunt CE4 volgen als je in het bezit bent van CE1 én CE2 en/of CE3.

Tegemoetkoming opleidingskosten
De werkgever komt mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in de opleidingskosten als een werkgever een leerling opleidt in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) van het mbo. De werkgever moet voldoen aan een aantal voorwaarden. KIKK-recreatie kan je meer informatie geven.

Waar?
De branchecertificaten kunnen worden behaald bij opleidingsinstituten met een Licentie van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit zijn particuliere opleidingsinstituten en onderwijsinstellingen uit het mbo. Een opleidingsinstituut dat wil opleiden en examineren voor (onderdelen van) de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker van de Nationale Raad Zwemveiligheid dient te voldoen aan verschillende kwaliteitscriteria die zijn gekoppeld aan de Licentie beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker.

Klik hier om te bekijken bij welke onderwijsinstellingen de opleiding te volgen is.
Klik hier om te bekijken bij welke particuliere opleidingsinstituten de opleiding te volgen is.

Folder
Wil je meer weten over de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker? Download dan hier de vernieuwde folder.