Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Nationale Norm Zwemveiligheid

Nationale Norm Zwemveiligheid

De Nationale Norm Zwemveiligheid staat gelijk aan het Zwemdiploma C. Het complete Zwem-ABC is een paspoort voor een leven lang zwemplezier. Met de Nationale Norm Zwemveiligheid/Zwemdiploma C beheers je vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC.

Waarom een Nationale Norm Zwemveiligheid?
Het hogere doel van onze organisatie is de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Wij willen dat zoveel mogelijk mensen het complete Zwem-ABC behalen en daarmee voldoen aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Zwemles is de beste remedie tegen verdrinking.

Waarom is het belangrijk Nationaal Zwemdiploma C te halen?

Duidelijkheid
De Nationale Norm Zwemveiligheid geeft duidelijkheid over wanneer je voldoende vaardigheden beheerst om plezier te hebben en je te redden in verschillende situaties. Dat is bij Zwemdiploma C. Je beheerst dan de vaardigheden voor een zwembad met attracties en open water, zoals recreatieplassen, brede sloten en vaarten.

Voor het Zwemdiploma A leer je de vaardigheden te beheersen voor een zwembad zonder attracties. Voor het Zwemdiploma B leer je vaardigheden te beheersen voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Pas bij het Zwemdiploma C leer je vaardigheden om op een veilige manier plezier te hebben en je te redden in open water. Vaardigheden worden opgebouwd per zwemdiploma.

Nationale Norm Zwemveiligheid = gelijk aan zwemdiploma C