Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Kennis & innovatie

Kennis & innovatie

Kennis en innovatie zijn belangrijke aspecten binnen de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Kennis over leren zwemmen en zwemveiligheid verzamelen, beoordelen en verspreiden is een van de manieren waarop de NRZ wil bijdragen aan veilig zwemmen in Nederland en de kwaliteit van zwemlessen.

Relevante publicaties rondom zwemmen en zwemveiligheid zijn terug te vinden in de landelijke Kennisbank Sport & Bewegen. Het beheer van de Kennisbank Sport & Bewegen vindt plaats vanuit het Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Kennis- en innovatieprojecten
In de periode 2016-2020 is, met ondersteuning vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het kennisproject NL Zwemveilig uitgevoerd. Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan het Plan van aanpak (2015), Evaluatieverslag 2016/2017 en Uitvoeringsplan 2018-2020.

In 2020 is de uitvoering van het Nationaal Plan Zwemveiligheid opgestart. Hoewel het accent in dit vervolgprogramma ligt op uitvoering van acties gericht op praktijkverbetering, zijn  kennis, innovatie en samenwerking ook hierin belangrijk. Kennisontwikkeling blijft zo de komende jaren veel aandacht krijgen en wordt direct gekoppeld aan nieuwe campagnes en projecten die de Nationale Raad Zwemveiligheid en haar samenwerkingspartners uitvoeren. Klik hier voor meer informatie over het Nationaal Plan Zwemveiligheid 2020-2024. Vanuit het Nationaal Plan Zwemveiligheid wordt onder andere de KIAZZ opgesteld. Deze afkorting staat voor ‘Kennis- en Innovatieagenda Zwemmen en Zwemveiligheid’.

Klik hier om naar het overzicht met relevante publicaties te gaan.