Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Zwemles app

Zwemles app

Dé app met oefeningen voor jouw zwemles!

De Nationale Raad Zwemveiligheid is samen met de zwembranche een app voor jou aan het ontwikkelen. In deze online tool wordt het mogelijk om inspiratie op te doen voor jouw zwemles. Om samen te zorgen dat deze tool voorzien is van de leukste inhoud, verzamelen we zo veel mogelijk oefeningen. Deze worden beoordeeld en door ons uitgewerkt in een mooi format.

Deel jouw favoriete oefening uit je zwemles

Om tot de leukste lesideeën te komen, vragen we ook jou om je favoriete oefening met ons te delen. Wij gaan alle inzendingen bekijken en deze worden door een commissie beoordeeld. Alle ingestuurde ideeën die door de commissie voldoende zijn beoordeeld, worden uitgewerkt. Ze worden met jouw goedkeuring toegevoegd aan de bibliotheek in de app. Natuurlijk met je naam eronder, als je dat wilt.

Doe mee

Omdat we jouw oefening zo goed mogelijk willen begrijpen en tot zijn recht willen laten komen, hebben we een formulier opgesteld. Wil je dit formulier zo uitgebreid mogelijk invullen? Heb je vragen over dit formulier of kom je er niet helemaal uit? Wij denken graag mee. Mail dan naar sgudde@nrz-nl.nl.

In onderstaand formulier kan je jouw leukste oefeningen met ons delen. Het is voor ons belangrijk dat we goed begrijpen wat je precies bedoelt. Dat betekent dat we een uitgebreide uitvraag doen naar jouw oefening. Neem de tijd om de velden zo volledig mogelijk in te vullen. Wil je jouw oefening graag verder toelichten met een animatietekening of filmpje, stuur deze dan naar sgudde@nrz-nl.nl.

Onderaan deze pagina ga je akkoord met het gebruik en publiceren van jouw oefening door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Geef jouw oefeningen een naam
Kies een van de basiselementen
Kies in welk traject deze oefening het beste past
Kies in welk water deze oefening het beste uitgevoerd kan worden
Beschrijf welke materialen en/of andere benodigdheden je nodig hebt tijdens deze oefening. Maak je gebruik van hulp-/of drijfmiddelen? Maak duidelijk welke keuze je maakt.
Geef een algemene beschrijving van jouw oefening. Hoe is de omgeving ingericht, waar bevinden de leskinderen zich, waar bevindt de lesgever zich, etc.
Beschrijf welke aanwijzingen je aan de kinderen geeft om de oefening uit te leggen. Leg hierbij de focus zo veel mogelijk op onbewust leren. Denk aan impliciete aanwijzingen.
Beschrijf hoe je de oefeningen iets makkelijker kan maken. Is dit differentiatie voor het individu of voor de hele groep?
Beschrijf hoe je de oefeningen iets moeilijker kan maken. Is dit differentiatie voor het individu of voor de hele groep?
Beschrijf welk doel deze oefening verder heeft. Denk daarbij aan conditie, techniek, motivatie, etc.
Heb je verdere opmerkingen of suggesties over jouw oefening? Denk bijv. hoe de oefening aan te passen is voor een bepaalde doelgroep of wat andere belangrijke toevoegingen zijn.
reCAPTCHA is required.