Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Schoolzwemmen van groot belang voor zwemveiligheid

Schoolzwemmen staat de afgelopen weken enorm in de belangstelling. Aanleiding is de rechtszaak over de verdrinking van het meisje Salam in 2015 tijdens het schoolzwemmen in Rhenen. In de media wordt veel gesproken over de verantwoordelijkheden van leerkrachten en lesgevers en de risico’s die, zo blijkt ook uit de strafeis van het Openbaar Ministerie, schoolzwemmen met zich mee kan brengen. Een aantal scholen heeft om die reden besloten om te stoppen met schoolzwemmen. Is het einde van het traditionele schoolzwemmen nabij? En hoe erg is dat voor de zwemveiligheid in Nederland?

Klik hier om het volledige blog te lezen:
Blog – Schoolzwemmen van groot belang voor zwemveiligheid

Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws