Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Rapportage schoolzwemmen

Grote steden investeren nog altijd fors in schoolzwemmen

De grote steden in Nederland, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in het bijzonder, investeren nog jaarlijks grote bedragen in het schoolzwemmen. De belangrijkste reden hiervoor is om kinderen de basisschool met minimaal een A-diploma te laten verlaten. De algehele indruk is dat veel minder kinderen in deze gemeenten zonder het schoolzwemmen zwemvaardig zouden zijn. In kleine gemeenten wordt ook vaak aangegeven dat het schoolzwemmen een waardevolle aanvulling vormt op het bewegingsonderwijs.

Dit concludeert het Mulier Instituut dat het schoolzwemmen bij gemeenten en scholen vanuit het project NL Zwemveilig heeft onderzocht. De rapportage is opgesteld om meer duidelijkheid te verschaffen over schoolzwemmen en schetst een beeld van schoolzwemmen in Nederland anno nu (omvang, organisatie, financiering). Daarnaast is verdiepend onderzoek uitgevoerd bij de vier grootste gemeenten in Nederland.

Klik hier om de rapportage te bekijken.

Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws