Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Nationale Maand van de Zwemveiligheid gaat niet door

De Nationale Maand van de Zwemveiligheid 2020 die van 1 tot en met 31 mei zou worden gehouden, gaat niet door. Dit heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid besloten in navolging van de maatregelen die de Nederlandse overheden hebben genomen en sluiting van de zwembaden. De planning is om de campagne opnieuw te houden in mei 2021.

De campagne zou dit jaar voor de tweede keer plaatsvinden na een succesvolle editie in 2019. Als Nationale Raad Zwemveiligheid maken we ons hard voor een zwemveilig Nederland. Dit doen we elke dag in verschillende vormen. We vragen ook in 2020 regelmatig en op verschillende manieren aandacht voor zwemveiligheid. Alleen doen we dat dit jaar niet onder de vlag van de publiekscampagne met concentratie van berichtgeving in de actiemaand.

We wensen iedereen in de zwembranche veel sterkte in deze roerige en onzekere tijden. We kijken uit naar de dag dat we weer kunnen genieten van zwemmen in zwembaden en in open water.

Recente berichten

Meer Nieuws