Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Zwemlessen na de lockdown

Met elkaar in gesprek over wachtlijsten, kansen en uitdagingen

Online bijeenkomst vrijdag 12 maart – 10.00 tot 12.00 uur

Vanwege de grote belangstelling is de online bijeenkomst van 12 maart vol. Op maandag 15 maart organiseren we daarom een tweede bijeenkomst van 13.00 – 15.00 uur! Meld je hier aan.

Binnenkort mogen onze zwembaden weer openen. Iedereen wil zo snel mogelijk van start, vooral met het hervatten van de zwemlessen. Het afgelopen jaar is voor alle partijen uiterst moeilijk geweest. Onze branche heeft meerdere lockdowns moeten doorstaan en dit heeft grote gevolgen voor iedereen die binnen de zwembranche bezig is. De wachtlijsten zijn gegroeid, de kinderen hebben lesachterstanden opgelopen, medewerkers zitten langdurig thuis, zwemverenigingen missen hun leden en veel organisaties staat het water aan de lippen. De nood is hoog en we hebben een gemeenschappelijk belang om met elkaar te overleven en elkaar weer op de rit te zetten.

De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) wil met Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s in gesprek gaan om met elkaar de verbinding te zoeken nu we op korte termijn weer aan de gang kunnen. Maar ook niet-licentiehouders zijn welkom, omdat de NRZ de vraag branche breed wil neerleggen; hoe kunnen we elkaar (lokaal) helpen? Welke kansen zien we om op korte termijn de wachtlijsten te verkorten? Hoe kunnen we door lokaal samen te werken misschien kosten reduceren in deze lastige tijden? Laten we creatief denken in oplossingen. Welke ideeën kunnen we uitwisselen? Ook horen we graag wat jullie aan ons als organisatie willen meegeven. Hoe kunnen wij als NRZ onze achterban het beste ondersteunen? Samen het gesprek aangaan over de toekomst, oplossingsgericht denken en vooral samenwerken aan kwaliteit.

De online bijeenkomst op vrijdag 12 maart is vol, daarom wordt op maandag 15 maart een tweede bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met Titeke Postma van Propulz.TP. Naast een inleiding van haar en toelichting op landelijke ontwikkelingen door Titus Visser (directeur NRZ), zullen we vooral in kleinere groepen in break-out rooms kennis en ervaringen delen. Daar is volop gelegenheid om je eigen vragen, zorgen en ideeën te bespreken. Uitkomsten uit de verschillende break-out rooms delen we daarna met elkaar.

Er is plek voor 100 deelnemers. Er kunnen maximaal twee deelnemers per organisatie deelnemen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voor niet-licentiehouders geldt wel dat deelname mogelijk is mits er ruimte is. 

Samen werken aan oplossingen? Ben je teamleider, hoofd zwemzaken, senior zwemonderwijzer of eigenaar van een zwemschool en wil je samen werken aan oplossingen? Kom dan naar onze online sessie. Schrijf je snel in, vol = vol.

Klik hier om je aan te melden voor de bijeenkomst van maandag 15 maart.

Recente berichten

Meer Nieuws