Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Artikel in Balans Magazine: ‘Leren zwemmen lukt het best als een kind zich veilig voelt’

Bij Balans (oudervereniging voor ouders van kinderen met een ontwikkelingsprobleem bij leren en/of gedrag) ontvangen ze regelmatig signalen van ouders dat het zwemonderwijs voor hun kind met extra ondersteuningsbehoeften te wensen overlaat.
Ook uit onderzoek blijkt dat de kennis van de lesgevers onvoldoende is en dat de helft van de kinderen na het zwemlestraject niet zelfredzaam is in het water. Dat het ook anders en beter kan, onderschrijven Patty van ’t Hooft (Hogeschool Windesheim/Passend Bewegen) en Jarno Hilhorst (Nationale Raad Zwemveiligheid).

Lees hier het volledige artikel dat onlangs werd geplaatst in het Balans Magazine.

Recente berichten

Meer Nieuws