Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Eerste nieuwe Nationale Snorkeldiploma uitgereikt bij Reddingsbrigade Tilburg

Zaterdag 10 juli 2021 werden er bij Reddingsbrigade Tilburg ‘98, zoals elk jaar weer, snorkelexamens gehouden. Alleen deze keer was er toch iets bijzonders aan de hand, want het waren de eerste examens volgens de nieuwe Examenregeling Snorkelen en de eerste uitreiking van de nieuwe Nationale Snorkeldiploma’s. Reddingsbrigade Tilburg is er trots op dat zeven leden ook echt het nieuwe snorkeldiploma hebben gehaald.

Alex de Vogel, voorzitter afdeling Onderwatersport Reddingsbrigade Tilburg ’98, geeft een toelichting: ‘De snorkellessen hebben in verband met corona lang stil gelegen, maar achter de schermen is er door de vrijwilligers hard doorgewerkt om de nieuwe snorkellijn van de Nationale Raad Zwemveiligheid, opgezet in samenwerking met de NOB, over te nemen. Dankzij deze inspanningen zijn de lessen na de coronastop zo soepel mogelijk verlopen en konden er zoveel mogelijk van onze snorkelleden nog voor de zomervakantie op voor het snorkeldiploma. We zijn trots op het resultaat: zeven leden gingen op voor hun snorkeldiploma, vier voor Snorkelen 1 en drie voor Snorkelen 2. En wat hebben wij er toch een leuk feestje van gemaakt met alle leden en vrijwilligers. Zo hebben we tijdens de FUN opdracht een mooi parcours gemaakt met als opdracht ”vind een Toypedo en neem die het hele circuit mee zonder kwijt te raken”. Dit was achteraf de goodie die ze samen met wat lekkers en het welverdiende diploma mee naar huis mochten nemen. Al met al een geslaagde snorkel middag.’

Recente berichten

Meer Nieuws