Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Update Nationale Zwemdiploma Survival

In de periode van 6 juli t/m 5 november 2023 hebben diverse organisaties deelgenomen aan de pilot voor de nieuwe Nationale Zwemdiploma’s Survival. Zij hebben de verschillende vaardigheden, proeven en examenprogramma’s getest. Zij gaven onder andere feedback op uitvoerbaarheid van proeven, veiligheid van proeven en of de normeringen voor één uitleg vatbaar zijn.

Inmiddels is de ontvangen feedback door de werkgroep Survival besproken en heeft waar wenselijk de feedbackpunten doorgevoerd in de examenprogramma’s.

De komende periode leggen we de laatste hand aan de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival en zullen wij de laatste voorbereidingen treffen om vanaf 1 januari 2024 de Licentie Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival te implementeren.

De komende weken informeren wij alle zwemlesaanbieders over de gehele Licentie Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival en de bijbehorende overgangsregeling.

Recente berichten

Meer Nieuws