Nationale Raad Zwemveiligheid Heel Nederland zwemveilig

Onderzoeken zwembaden mei – november 2018

In de periode mei tot en met november 2018 werken we vanuit ons Kenniscentrum Zwemmen mee aan diverse belangrijke studies. De kans is groot dat ook jullie worden benaderd om mee te doen en informatie aan te leveren. We hopen dat jullie weer willen meehelpen om meer kennis over belangrijke thema’s rondom zwemveiligheid en zwemonderwijs te verkrijgen. Op de planning:

  • Arbeidsmarktmonitor Sport, enquête mei – juli, met NOC*NSF en KBA worden ook zwembaden, zwemscholen en verenigingen bevraagd wat betreft huidige personele inzet en verwachte behoefte.
  • Ongevallenregistratie zwembaden, interviews mei – juli, via NL Zwemveilig en Mulier Instituut gericht op hoe en wat er wordt geregistreerd bij een select aantal zwembaden en hoe men tegen die registratie aan kijkt.
  • Toegankelijkheid van zwembad en aanbod voor mensen met een beperking (nog onder voorbehoud), enquête medio 2018 met RIVM en Mulier Instituut.
  • Toezichthouden in zwembaden, enquête augustus – september, via NL Zwemveilig en Mulier Instituut worden zwembadmedewerkers bevraagd over hun toezichthoudende taak en veiligheid.
  • Gemeentebeleid voor zwemveiligheid (vangnetten, schoolzwemmen etc.), enquête oktober – november, via NL Zwemveilig en VSG door Mulier Instituut gericht op beleidsmedewerkers bij gemeenten.

Klik hier voor meer informatie over het Kenniscentrum Zwemmen. Volg verder de verschillende onderzoeken, praktijkvoorbeelden en blogs via de projectwebsite van ons kennisproject NL Zwemveilig: www.nlzwemveilig.nl. Meld je daar ook aan voor de nieuwsbrief, zodat je kennis up to date blijft.

Dit bericht is tot stand gekomen vanuit het kennisproject NL Zwemveilig.

Recente berichten

Meer Nieuws